Lokal fængselsbetjent med fokus på forebyggende arbejde

Hvordan holder man bedst muligt specielt de unge ude af kriminalitet? Er det når de først er kommet i fængsel, eller skal man sætte ind, inden at det kommer så langt.

Spørger man fængselsbetjenten Kim Winther fra Ringkøbing Arrest, så er det bedst at sætte ind, inden at det går galt. Derfor holder han i øjeblikket en række foredrag for landets skolebørn, hvor han ifølge Fængselsforbundet blandt andet slår på vigtigheden af at få en uddannelse. Det skyldes at han ifølge forbundets hjemmeside kun to gange i løbet af de 20 år han har arbejdet som fængselsbetjent, har mødt indsatte, der har haft en uddannelse.

Kim Winthers foredrag er en del af det initiativ, der hedder B-siden. Her møder grupper af fængselsbetjente og indsatte op, for at fortælle børn og unge om, hvordan de undgår at ende bag tremmer.