Vestjysk Bank vinder sag hos EU-Kommissionen

Var det ulovlig statsstøtte, som Vestjysk Bank modtog i forbindelse med, at man tilbage i 2012 fusionerede med og reelt overtog Aarhus Lokalbank? Det spørgsmål har de seneste år været under behandling i EU-systemet, hvorfra der nu reelt er kommet en afgørelse.

Det skyldes at EU-Kommissionen netop har meddelt, at man ikke vil forfølge spørgsmålet yderligere. En afgørelse der kommer i forlængelse af, at kommissionen sidste sommer godkendte den statsstøtte, som fulgte med fra Aarhus Lokalbank i forbindelse med, at den blev lagt ind under Vestjysk Bank. Det skyldtes at Aarhus Lokalbank på det tidspunkt var en af de nødlidende banker, som var blevet overtaget af den danske stat.

Fra Vestjysk Bank lyder det måske ikke så overraskende, at man er glad for kommissionens afgørelse. I en pressemeddelelse fortæller dens administrerende direktør, Jan Ulsø Madsen, at man ser beslutningen som et udtryk for, at Vestjysk Bank har overholdt de krav, der oprindeligt blev stillet i forbindelse med overtagelsen af Aarhus Lokalbank.