Nødlys kan blive bekostelig affærer

Nødblus er nogle, der er reserveret til skibe, der er i store problemer. Men sådan blev de ikke brugt her i weekenden, hvilket kan få et alvorligt efterspil.

Således melder man fra Ringkøbing Politi, at der ved 22.30-tiden fredag aften blev registreret et nødlys. Det medførte at man ikke kun satte både i vandet, men også sendte en helikopter i luften. Det for efterfølgende at konstatere, at nødblusset var blevet sendt op fra land – og således ikke vedrørte et skib i havsnød. Lykkes det for politiet at finde frem til dem der affyrede nødblussene, kan de ikke kun se frem til en stor regning for redningsaktionen. Men i lige så høj grad også en potentiel straffesag, da den slags brug af nødblus nemlig kan være strafbart.

Fra ordensmagtens side melder man også om, at der var flere butikstyve på spil i fredags i Ringkøbing. Således gik det ud over både Super Brugsen og Kvickly, hvor det dog lykkedes at tilbageholde tyven fra Kvickly – som forsøgte at stikke afsted med forskellige flasker alkohol uden at betale.