Lokalt teater med stort underskud

Tilbage i 2009 blev det besluttet at det lokale Teatret OM skulle have godkendt sine årsregnskaber af kommunalbestyrelsen, hvilket for 2018 sker på byrådsmødet, der løber af stablen tirsdag efter påske. Men der bliver langt fra tale om positiv læsning for byrådsmedlemmerne, for teatret kom nemlig ud af 2018 med et stort underskud.

Således fremgår det af dagsordenen for det kommende byrådsmøde, at Teatret OM i regnskabsåret 2018 havde et underskud på lige under 300.000 kroner. Det skyldes blandt andet, at der har været langt mellem betalende kunder på teatret – både når det handler om billetindtægter og salg af forestillinger. Regnskabet viser således, at der kun var salg af denne type for 200.000 kroner. Det ud af det samlede antal indtægter, som teatret havde i 2018 på 4.3 millioner kroner.

Fra Ringkøbing-Skjern Kommunes side betaler man årligt lige over en million kroner til driften af Teatret OM.