Ringkøbings VUC-afdeling lukningstruet

Den kommende tid tegner meget til, at flere VUC-afdelinger må lade livet som følge af en række omprioriteringer. Vel og mærke VUC-lukninger, som kan ramme flere steder i Vestjylland.

Således kom det under et samråd i går i Folketingets Udvalg for Landdistrikter og Øer frem, at i alt 13 VUC-afdelinger er truet af lukning. Det drejer sig om en række centre i det, der ofte omtales som områder med få indbyggere – hvilket i denne sammenhæng drejer sig om blandt andet Ringkøbing og Struer. Potentielle nedlæggelser der kommer i forlængelse af, at 8 VUC-centre andre steder i landet lukker, når årets eksaminer er et overstået kapitel her til sommer.

Om det bliver VUC-afdelingerne i Struer og Ringkøbing, der bliver ramt af de eventuelle lukninger, er dog stadig et åbent spørgsmål. Også i forhold til om de kan nå at blive besluttet, inden det forestående Folketingsvalg.