Sandflugt gav kun små skader

Fra Midt- og Vestjyllands Politis side har man den seneste tid udsendt en række advarsler i forhold til, at det er nødvendigt at passe på med eksempelvis ild under åben himmel. Det for at undgå risikoen for at den seneste tid tørke, skal medfører store brande.

Et andet problem i forbindelse med det tørre vejr er den sandflugt, der ramte tirsdag aften. En sandflugt der først og fremmest skyldtes manglen på vand, hvilket tirsdag fik en række marker her i Ringkøbing-Skjern Kommune til at lede tankerne hen på Sahara. Men resultatet af sandflugten blev dog, at området slap forholdsvist billigt. Således udtaler plantekonsulenten hos Vestjysk, Karsten Jensen, til Dagbladet Ringkøbing-Skjern, at man endnu ikke har set de store tørkeskader – hvorfor situationen derfor ikke er kritisk.

Til avisen fortæller Karsten Jensen samtidig, at der generelt set er tale om, at afgrøderne står ganske fornuftigt.