Vestjylland : Danskernes foretrukne sted at købe sommerhus

Hvor i Danmark, vil du helst købe sommerhus? Det spørgsmål har man stillet fra boligkæden Home, og svaret er overraskende entydigt – hovedsageligt i Vestjylland.

I hvert fald viser en ny opgørelse fra ejendomsmæglerne, at Vestjylland scorer helt i top, når det handler om stedet, hvor man gerne vil købe sit nye sommerhus. Det vel og mærke sommerhuskøb, der som noget nyt hovedsageligt fokuserer på, at man gerne selv vil bruge det – og således ikke køber med et fokus på udleje. Ifølge Homes undersøgelse er et væsentligt moment i købene af sommerhusene opsparing, hvor det ud over Vestjylland også i høj grad er det sydlige Jylland, som potentielle sommerhuskøbere først og fremmest ønsker at købe deres fritidsbolig i.

Hvor stor interesseren er for at købe et sommerhus her i det vestjyske kan også læses ud af, at der i år er solgt 172 procent flere fritidsboliger i Vestjylland, end hvad tilfældet var på samme tidspunkt i 2014.