Landbobanken sikrer sig overskud – med forventning om stigning de kommende år

Det er højsæson for kvartalsregnskaber i øjeblikket for de lokale banker, hvilket også drejer sig om Ringkøbing Landbobank. Banken har netop udsendt regnskabet for 1. kvartal i 2019, hvilket er væsentligt dårligere, end hvad man fra bankens side har leveret de seneste år.

Således lyder meldingen at man efter skat fik et overskud på 322 millioner kroner, mens tallet for samme periode i 2018 var 385 millioner kroner. Ifølge banken skyldes en del af forklaringen, at man stadig er i gang med at få praktiske forhold på plads i forbindelse med fusionen med Nordjyske Bank.

Når den er endeligt på plads, forventer man også en fremgang i resultaterne.

Positive meldinger er der også fra PFA Pension, som i år sender 1.8 milliarder kroner videre til sine kunder. En del af de penge ender hos indbyggerne i Ringkøbing-Skjern Kommune, som kan se frem til, at de på den konto modtager 13.2 millioner kroner.