Nye tal slår fast: Ringkøbing-Skjern hårdt ramt af indbrud

De seneste måneder har det vestjyske område været ramt af en lang række indbrud, som ikke kun er gået ud over erhvervsdrivende, men også privatboliger. Nye tal slår nu fast, at flere steder i Vestjylland har været særdeles hårdt ramt.

Opgørelsen er foretaget af Bo Trygt, der er et samarbejde mellem Trygfonden, Realdania, Det Kriminalpræventive Råd, Bolius og Politiet. I første kvartal har der eksempelvis været 44 registrerede indbrud i Ringkøbing-Skjern Kommune, hvilket i runde tal svarer til ét i gennemsnit hver 3. dag. Tal der er væsentligt højere end andre vestjyske kommuner som Holstebro og Struer, hvor der i årets 3 første måneder kun har været henholdsvis 31 og 17 indbrud.

Fra Bo Trygts side opfordrer man blandt andet til, at gøre privatboliger sværere for indbrudstyve at få adgang til. På samme måde som man også opfordrer til, at man kun betaler via eksempelvis Mobile Pay, hvor det er muligt at spore beløbsmodtageren – for på den måde at minimere risikoen for salg af hælervarer.