Byggesager: Ringkøbing-Skjern i den billigere ende

Når man skal have behandlet en byggesag, er det normalt ikke noget der er gratis. Det skyldes at man fra landets kommuners side tager sig betalt, for eksempelvis at gennemgå om opstillingen af en ny carport eller tilbygning på en privatbolig er lovlig.

Det gælder også i Ringkøbing-Skjern Kommune, fremgår det af en ny opgørelse udarbejdet af Dansk Byggeri. Ifølge brancheorganisationen tager kommunen 578 kroner, når den skal vurdere om et byggeprojekt lever op til reglerne. Et beløb der også blev opkrævet af kommunen sidste år, hvilket også der var blandt de billigste kommuner i det midt- og vestjyske.

Omvendt er der en række kommuner, der slet ikke opkræver betaling for at udføre arbejde af den type. Det drejer sig blandt andet om Skive og Viborg kommuner, ligesom Struer Kommune eksempelvis opkræver 558 kroner for behandling af byggesager.