Robotter overtager Søndervigs sand

I år tilbyder sandskulpturfestivalen i Søndervig gæsterne en rejse ind i noget, der allerede er nutid, men i allerhøjeste grad også fremtid. Nemlig robotter.

 

Der er noget magisk over robotter – hvad kan de, og hvad kan de ikke? Er det mennesker, der styrer robotterne, eller er det omvendt? Vi kender ikke svarene, men årets sandskulpturfestival i Søndervig sætter fra den 15. maj under alle omstændigheder fokus på netop robotter.

De besøgende vil møde en 200 meter lang og syv meter høj mur suppleret af ti solo-skulpturer, der tilsammen vil bombardere gæsterne med en robotverden, som både imponerer, fascinerer og giver stof til eftertanke. Og nej, robotter er ikke små grønne mænd, der kommer fra Mars. Robotter er den skinbarlige virkelighed både nu og især i fremtiden.

Plads til alle
Årets sandskulpturfestival er 17. gang, at Søndervig byder de mange tusinde gæster velkommen til en fiktiv verden; bygget i sand.

– Festivalpladsen er meget handicapvenlig, da vi har anlagt stisystemer med mørkt stenmel, så det er nemt at komme rundt på pladsen med for eksempel kørestol og rollator. Pladsen har egen toiletvogn med flere toiletter samt et let tilgængelig handicaptoilet, bred opkørselsrampe samt pusleplads til de mindste. Det er også muligt at låne kørestol ved billetlugen. Vi har en skøn sandlegeplads, hvor børn og voksne selv kan afprøve deres kreative evner som sandskulptører, siger Karsten Nielsen, leder af Sandskulpturfestival 2019.

Oplev den kreative proces
Før den officielle åbning er det desuden muligt at kigge forbi festivalpladsen og se de mange skulptører, når de arbejder med deres værker, som de kun har ti dage til at skabe. Fra onsdag den 15. til fredag den 17. maj får man for alvor indsigt i de kreative processer, når de 40 skulptører skulpturerer den høje skulpturvæg fuld af motiver fra årets tema.