Fortsat lav ledighed i Ringkøbing-Skjern Kommune

Et af de forskellige slogans for Vestjylland er Vækstjylland, og noget tyder på, at der faktisk er indhold bag slagordet. For de seneste tal fra det Regionale Arbejdsmarkedsråd i Vestjylland viser nemlig, at arbejdsløsheden fortsætter med at falde.

Således viser de overordnede tal for Vestjylland, at der i marts 2019 var 449 færre fuldtidsledige her i området, end hvad tilfældet var på samme tidspunkt i 2018. Aktuelt betyder det at der i Ringkøbing-Skjern er en arbejdsløshedsprocent, der er helt nede på 2.8 procent. En andel af arbejdsstyrken udenfor arbejdsmarkedet der er så lav, at det er en af de absolut laveste her i landsdelen.

Det kan blandt andet ses ved, at en nabokommune som Herning har en arbejdsløshedsprocent på 3.4, mens Holstebros ligger på 2.9.