Byggetilladelse givet efter langvarig diskussion

Bølgerne gik højt i går i byrådssalen i Ringkøbing-Skjern Kommune i forbindelse med, at kommunalbestyrelsen skulle tage stilling til en anmodning om at opføre et tre-etagers højhus i Videbæk. En anmodning der kom fra BoMidtVest, og som det langt fra var nemt for lokalpolitikerne at nå til enighed om.

Således blev det i går besluttet med stemmerne 15 for og 11 i mod, at der skulle ske tilladelse til byggeriet. Men det skete vel og mærke efter en lang proces, hvor der var kommet mange indsigelser fra beboere i og omkring Videbæk. Det var også en af årsagerne til, at der skulle gå næsten to timer fra diskussionen om opførelsen af ejendommen i Videbæk begyndte, til at man fra byrådets side gav tilladelsen.

Forud for afstemningen gik der også et specielt forløb omkring habilitet. Det skyldtes at et af Kristendemokraternes byrådsmedlemmer måtte erklære sig inhabilt, da han er blandt dem, der står for at sælge jord til BoMidtVest, så selskabet kan opføre den nye ejendom.