Stigende sygefravær blandt ansatte i vestjyske kommuner

Fra de vestjyske kommuners side, har man de seneste år gjort meget for at få nedbragt antallet af sygedage blandt sine medarbejdere. Men nu viser en ny undersøgelse, at effekten tilsyneladende ikke rigtigt er slået igennem.

Således viser opgørelsen fra Lederne, at både Ringkøbing-Skjern, Holstebro og Struer Kommuner indenfor de 5 seneste år, har haft en stigning i antallet af gennemsnitlige sygedage. Værst ser det ud i Holstebro Kommune, som i 2013 i gennemsnit havde 10.9 sygedage blandt sine ansatte – hvilket i 2018 steg til 12.1. En lille stigning har der også været i Struer Kommune, hvis medarbejdere i 2013 i gennemsnit havde 10.9 sygedage per år, hvilket i 2018 var steget til 11.2.

Den vestjyske kommune med det laveste sygefravær er Ringkøbing-Skjern, som dog også har kunnet mærke en lille stigning. Således var medarbejderne i 2013 syge i gennemsnitligt 10.3 dage per år, mens deres sygefravær i 2018 var på 10.5 dage.