Lige véd og næsten for Kristendemokraterne i Vestjylland

Et af de helt store spørgsmål i den vestjyske valgkamp var, om det ville lykkedes for Kristendemokraterne at komme i Folketinget. Enten via et kredsmandat i den vestjyske storkreds, eller i kraft af at nå over den landsdækkende spærregrænse på 2 procent.

Begge dele var meget tæt på at lykkedes, for efter en valgkamp hvor partiet blandt andet skiftede formand, var man mindre end 200 stemmer i det vestjyske, fra at sikre sig et kredsmandat. På landsplan blev det kun til 1.8 procent af stemmerne, hvilket var 0.2 procent under, hvad Kristendemokraterne havde behov for, hvis man ville have sikret sig medlemmer af det kommende Folketing.

Vestjylland blev dog et af de steder i landet, hvor Kristendemokraterne fik det absolut bedste valg. Således fik man 5.3 procent af stemmerne her i det vestjyske, hvilket svarer til samme procentsats som De Radikale også kan fremvise efter gårsdagens Folketingsvalg.