Ulven tilbage i Vestjylland – nyt hvalpekuld fordobler antallet

I store dele af vinteren og foråret så det ud som om, at ulven her i det vestjyske om ikke var forsvundet, så i hvert fald det, som lignede. Men den diskussion må nu anses for overstået, efter at der er dokumenteret et helt nyt kuld ulve.

Det drejer sig i alt om 6 hvalpe, der ifølge Aarhus Universitet og Naturhistorisk Museum i Aarhus skulle være omkring halvanden måned gamle. Ifølge forskerne opfangede man billeder af ulvene på et vildtkamera omkring Holstebro, som også er der at ulvene menes at have slået sig ned. Derved er det første gang siden 2017 at det med sikkerhed kan siges, at der er blevet født ulvehvalpe i Danmark.

De nye vestjyske ulve gør samtidig, at antallet i Danmark må anses for at være voldsomt stigende. Tidligere har vurderingen nemlig lydt på, at der kun var omkring 6 tilbage i Danmark.