Tysk universitet: Det var tale om en ulv

Et af de store spørgsmål i straffesagen mod Mourits Troldtoft i forbindelse med hans formodede nedskydning af en ulv har været, om det rent faktisk var en ulv han dræbte. Eller om det i stedet var en såkaldt hybrid, der måtte lade livet i Ulfborg.

Men nu er svaret kommet tilbage efter en DNA-test, som er blevet udført ved et universitet i Senchenberg i Tyskland. Overfor Herning Folkeblad fortæller specialanklageren Ulrik Panduro, at DNA-prøven slår fast, at der var tale om en ulv. En konklusionen man fra tyskernes side er nået frem til ved at undersøge, om der var DNA fra en hund i det dyr, som blev skudt af Mourits Troldtoft.

Ved byretten blev Mourits Troldtoft idømt 40 dages fængsel, hvilket dog blev gjort betinget. Han havde håbet, at han kunne være sluppet noget billigere, hvis ikke der havde været tale om en ulv – men i stedet en hybrid.