Lokale museer på trist liste

En gang om året udsender man fra Danmarks Statistiks side en opgørelse over, hvilke af Danmarks museer, der har det laveste besøgstal. 2019-udgaven af opgørelsen er nu kommet, og den viser at der er langt mellem besøgende blandt nogle af de lokale museer.

Dårligst placeret af museerne i Ringkøbing-Skjern er Gåsemandens Gård, der hører under Ringkøbing-Skjern Museum og kun indenfor det seneste år har haft 345 besøgende. Det samme gør Hattemagerhuset i Tarm, som indenfor de 12 seneste måneder alene har haft besøget af 427. Blandt Danmarks mindst besøgte museer er ifølge Danmarks Statistik også Skjern Reberbane, som ligger med et årligt besøgstal på 918.

Danmarks mindst besøgte museum ligger i Billund, hvor Besættelsesmuseet det seneste år kun har kunnet fremvise 178 besøgende.