Fejl på lokale vindmøller først videreformidlet efter 4 år

Hvis man har købt en vindmølle og man fra myndighedernes side véd at der er flere problemer med den, så er formodningen formentligt hos ejerne, at de hurtigst muligt får besked – så de på den måde kan forebygge problemer.

Men helt så simpelt har det ikke været for ejerne af vindmøller fra KVA Vind, der har hovedkontor i Skjern. For ifølge Fagbladet Ingeniøren, skulle der nemlig gå hele 4 år fra fejl på blandt andet interne dele og vinger blev opdaget, til de blev videreformidler til ejerne af de lokalt producerede vindmøller. Fejl der har betydet, at en række møller har fået væsentlige skader.

Overfor Ingeniøren fortæller chefkonsulent hos Sikkerhedsstyrelsen, Anders Mortensen, at man som ansvarlig myndighed holdt møder med KVA Vind. Efterfølgende mener man fra styrelsens side ikke, at KVA Vind har opfyldt kravene om underretning af sine kunder på den måde, som blev aftalt.