Vestas skifter ud i ledelsen

Det er store skiftedag på ledelsesgangene hos Vestas, som nemlig foretager ændringer i forhold til hvem der har rang af CEO for en af den lokale vindmølleproducenters virksomheder – og hvem der sidder i bestyrelsen for Vestas Wind Systems A/S.

Det skyldes at Henrik Andersen overgår fra at være bestyrelsesmedlem i selskabet, til i stedet at være dets CEO – svarende til at være administrerende direktør. Hans udtræden sker derfor, da det vil medføre en række problemer i forhold til habilitet, hvis han fortsatte som bestyrelsesmedlem og samtidig var daglig leder. Uanset om man fra Vestas side vælger at erstatte Henrik Andersen i sin bestyrelse, er det dog stadig en forholdsvis stor af slagsen. Således fremgår det af databasen BiQ, at der aktuelt er 11 bestyrelsesmedlemmer.

Blandt dem den tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt, der indtrådte den 3. april i år.