Politiet slår sig sammen med sundhedspersonale i kampen mod psykisk sygdom

Når myndighederne her i det vestjyske kommer i kontakt med psykisk syge, vil det normalt først være politiet, der dukker op. Herefter vurderes det, om der skal ske inddragelse af sundhedspersonale som sygeplejersker.

Men for fremtiden vil man fra politiets og sundhedsvæsenets side slå sig sammen, for på den måde at kunne forsøge at slå to fluer med ét smæk. Det sker via forskellige former for såkaldte udrykningsteam, som der i alt på landsplan er afsat lige under 38 millioner kroner til driften af. Vestjylland bliver et af de første steder i landet, hvor forsøget bliver gjort med den nye kombination af ordensmagt og pleje.

Det kommer efter at politiet de seneste år, har været udsat for en voldsom stigning i antallet af personer med psykiske sygdomme, som de har skullet tage sig af.