Hvide Sande får status af servicehavn for Vattenfall

Et af de mere lavpraktiske spørgsmål i forbindelse med opførelsen af de kommende havvindmøller ved Horns Rev har været, hvilken af de kommunale havne der skulle få status af servicehavn. Det må nu anses for at være afgjort, efter at man fra bygherren Vattenfalls side har udsendt en pressemeddelelse om sit valg.

Det bliver Hvide Sande, der bliver servicehavn for det statslige svenske selskab. Ifølge Vattenfall skyldes det blandt andet lokale fordele i forhold til havvinden, ligesom man fra det svenske selskabs side også roser den lokale havns engagement. Ifølge Vattenfalls direktør i Danmark, Michael Simmelsgaard, bliver der tale om, at Hvide Sande på den konto, kan se frem til mellem 25 og 30 nye fuldtidsstillinger.

Ifølge Vattenfall vil vindmølleparken Horns Rev 3 øge den danske produktion af el med det, som skulle svare til 12 procent. Eller hvad der vil være nok til, at 425.000 husstande vil kunne få dækket deres forbrug af el.