Lokal glæde over valg af servicehavn

I går blev det offentliggjort, at det bliver Hvide Sande Havn, der får en stor del af de opgaver, som omhandler serviceringen af det kommende Horns Rev 3-vindmølle-projekt. Det skete efter at bygherren Vattenfall udsendte en pressemeddelelse om, at man havde valgt Hvide Sande frem for andre kommunale havne.

Et valg der måske ikke så overraskende vækker lokal glæde, fordi Hvide Sandes status af service-havn, kommer til at betyde en lang række nye lokale jobs. I alt drejer det sig om mellem 25 og 30 fuldtidsstillinger, der direkte vil være forbundet med opgaverne for det statsejede svenske firma.

Til TV Midtvest fortæller formanden for Metal Skjern-Ringkøbing og LO Ringkøbing-Fjord, Helge Albertsen, at valget af Hvide Sande Havn er med til at gøre, at Ringkøbing-Skjern området fastholder sin position som blandt de absolut førende indenfor vindmølleproduktion.