Optimisme hos lokale turismeaktører

Højsæsonen for sommerferier går efterhånden på hæld, og dermed er det til en vis grad tid til, at man fra de forskellige turismeaktøres side gør status. Opgørelser der foreløbigt tegner et positivt billede af sommeren 2019, hvis man ser her på det vestjyske område.

Således lyder meldingen blandt andet fra Novasol i Vestjylland, at man forventer en fremgang på 3 procent i forhold til sidste år. Til TV Midtvest fortæller områdechef Lars Christensen, at man er særdeles glad for stigningen på et par procent. Positive toner fra sommerhusudlejningsbureauet der skal ses i sammenhæng med, at der i 2018 var omkring 770.000 overnatninger i sommerhuse her i det vestjyske.

Holder Novasols prognose betyder det, at antallet af sommerhusovernatninger i det vestjyske efterhånden nærmer sig de 800.000 om året.