Redaktøren mener: Lufthavnspenge er helt hen i vejret

I disse ferietider er der talt om hvilken skade flytrafik påfører klimaet. I den forbindelse kunne det være interessant at vurdere den etiske og den økonomiske dimension i, at kommunerne Ringkøbing-Skjern, Herning, Holstebro og Viborg yder millioner af kroner i støtte til passagerer, som rejser med fly fra lufthavnen i Karup.

Det er velkendt, at de pågældende kommuner, siden 2007, har yderst millioner af kroner i tilskud til, at passagerer kan stige på fly i Karup Lufthavn, men også før Venstre og Dansk Folkeparti gennemtvang sammenlægning af kommuner, blev der sendt millioner i støtte til flytrafik fra Karup.
Ingen politikere i de fire kommuner – eller de medlemmer som er valgt il Folketinget herfra – har synlig interesse i at belyse omfanget af millionstøtten. Til gengæld er de ikke mundlamme når der stilles krav til bedre offentlig transport og udvidelser af veje.
Set i lyset af, at regeringen har sat sig som mål at reducere CO2-udslip med 70 procent, vil det naturligt også være et spørgsmål, om regeringen i fremtiden vil godkende at kommuner yder støtte til flypassagerer gennem understøttet skattefinansiering af en lufthavn.
– Poul Bülow