Lange liggetider på vestjyske sommerhuse

Hvis du har et sommerhus og gerne vil have det solgt, så er der gode muligheder for det. Men du skal dog være opmærksom på, at du kan forvente at der går langt tid fra det bliver sat til salg, til at det faktisk også bliver solgt.

Det fremgår af en ny undersøgelse udarbejdet af Dansk Byggeri som fastslår, at de såkaldte liggetider på sommerhuse indenfor de seneste 6 år er steget med 86 procent i Vestjylland. Det gør at liggetiderne kun sjældent er under 300 dage, mens at sommerhusene typisk er solgt efter 500 dage på markedet.

Ifølge Dansk Byggeri blev der i perioden mellem den 1. april 2018 og til den 1. april 2019 solgt 770 sommerhuse her i det vestjyske. Hvilket dog er væsentligt under, hvad der eksempelvis kendes fra Vest- og Sydsjælland, hvor lige under 3.000 sommerhuse skiftede hænder i samme periode.