Myndigheder: Æsler ikke i sig selv nok til at standse ulve

I den forgangne weekend blev flere besætninger af får angrebet af det, som formodes at være ulve. Angreb der kommer efter, at der er blevet født et nyt kuld ulve i Vestjylland i en plantage ved Holstebro.

Ulvene formodes den kommende tid at vandre rundt i store dele af det vestjyske område, hvilket får Miljøstyrelsen til at udstede en generel advarsel i forhold til, hvordan man eksempelvis som fåreavler skal forholde sig i forhold til det totalfredede dyr. Til Dagbladet skriver styrelsen således blandt andet, at det ikke er tilstrækkeligt at gøre brug af æsler til at skræmme ulvene væk, selv om en række fåreavlere har forsøgt sig med dette dyr til at tage kampen op mod ulvene.

I stedet opfordrer man fra Miljøstyrelsen til, at der opsættes egentlige hegn, som er i stand til at holde rovdyret ude.