Vestjyske kommuner hjælper små erhvervsdrivende

Det skal være nemmere for virksomheder her i det vestjyske at byde ind på opgaver, som udbydes af kommunerne. Det har gjort at det som udgangspunkt ikke her i området er nødvendigt at stille med en bankgaranti, hvis der udføres arbejdsopgaver for under en million kroner.

Det er en tilgang til mindre virksomheders muligheder for at byde ind på opgaver, som man fra Dansk Byggeri i Midt- og Vestjylland er særdeles tilfredse med. Således udtaler organisationens formand, Niels Hansen, i en pressemeddelelse, at kommunerne i Vestjylland skal have ros for, at de har sat en minimumsgrænse på en million kroner, før der kræves økonomisk sikkerhed. Det gør nemlig at små virksomheder også kan tage kampen op med de store, når der ikke er unødvendige hindringer.

Samtidig mener man fra Dansk Byggeris side også, at ordningen er en fordel for kommunerne, fordi den giver mindre administrativt bøvl.