Lokalt gymnasium førende i uheldig statitik

Når man tænker på gymnasier med et stort frafald, tænker man normalt på dem, der ligger placeret i de store byer og hvor der er udtalte sociale problemer. Men bedømt på de seneste tilbagemeldinger i forhold til overvejelser om at stoppe på gymnasiet, så er Ringkøbing faktisk blandt topscorerne indenfor området.

Således viser en ny opgørelse fra Undervisningsministeriet, at Ringkøbing Gymnasium er det sted i Midt- og Vestjylland, hvor flest gymnasieelever overvejer at stoppe i utide. Overfor TV Midtvest fortæller gymnasiets rektor, Tonny Hansen, at han ikke kan forstå, hvorfor der på Ringkøbing Gymnasium er så stor en risiko for, at de studerende falder fra.

Af gymnasiets hjemmeside fremgår det, at der typisk er et frafald på omkring hver 8. af dem, der starter deres ungdomsuddannelse i Ringkøbing.