Retssagen mod Mourits Troldtoft nærmer sig sin afslutning

I disse dage behandles ankesagen omkring den nedskydning, som den 67 årige Mourits Troldtoft foretog af en formodet ulv i Ulfborg. En sag der forventes at blive afgjort af Vestre Landsret i morgen, efter at førstedagen løb af stablen i går.

Allerede her gik en væsentlig del af diskussionen på, om det var en egentlig ulv, som Mourits Troldtoft skød og dræbte for rullende kameraer. Eller om det var en kombination mellem de to dyr, som bestod af både hund og ulv. En skelning der er afgørende i strafferetlig forstand, fordi en kombination mellem en ulv og en hund, ikke er fredet på samme måde, som hvis der alene er tale om, at det var en ren ulv, som Mourits Troldtoft skød og dræbte.

Mourits Troldtoft har tidligere ved byretten fået en dom på 40 dages betinget fængsel for nedskydningen.