Danmarks bedste jobcentre ligger i Vestjylland

Igennem de seneste år har landets jobcentre været udsat for kritik, som blandt andet er gået på, at de er for dårlige til at aktivere ledige – og i det hele taget få dem tilbage på arbejdsmarkedet. Men det er en kritik, der reelt ikke kan siges at kunne blive rettet mod vestjyske jobcentre.

Således fremgår det af en ny undersøgelse udarbejdet af flere fagforeninger, at landets to bedste jobcentre skal findes her i området. Det i skikkelse af jobcentrene i Holstebro og Ringkøbing-Skjern, der indtager 1. og 2. pladsen i opgørelserne. Det endda med et klar forspring til jobcentrene i Vejen, som ligger placeret på listens 3. plads.

Et af de områder hvor jobcentrene i både Ringkøbing-Skjern og Holstebro udmærker sig, er i forhold til den såkaldte merledighed for ikke vestlige indbyggere. Her ligger de vestjyske jobcentre langt over, hvad der gælder for landet som helhed.