Bredt budgetforlig indgået blandt partierne i Ringkøbing-Skjern Kommune

Begyndelsen af oktober er typisk den tid på året, hvor der indgås budgetforlig rundt om i kommunerne. Det var også i år tilfældet for Ringkøbing-Skjern Kommune, da partierne i går enedes om et bredt forlig for de kommende år.

En budgetaftale hvor et af de væsentligste punkter var, at der skal ske reduktion af de såkaldte Vækstpuljer med 10 millioner kroner om året. På samme måde som der skal en effektivisering på 0.5 procent af alle driftsområder indenfor kommunen, hvilket blandt andet medfører en reduktion af den administration, der i dag arbejder for Ringkøbing-Skjern Kommune.

Indenfor enkelte områder er der dog også tale om, at man fra Ringkøbing-Skjern Kommunes side hæver udgifterne den kommende tid. Det drejer sig blandt andet om handicapområdet, som bliver tilført yderligere midler.