Budgetforhandlinger: Byråd sender brev til ministeren

I går blev der indgået budgetforlig mellem partierne i Ringkøbing-Skjern byråd, hvilket blandt andet betød, at kommunen står foran en række besparelser. Således er konsekvensen, at Ringkøbing-Skjern Kommune frem mod 2023 skal spare omkring en kvart milliard kroner.

I forlængelse af aftalen sendte man fra byrådets side et åbent brev til Social- og indenrigsminister Astrid Krag, hvor man blandt andet fortæller om de oplevelser, man har med de kommunale udligningsordninger. Ifølge brevet bliver en kommune som Ringkøbing-Skjern nemlig straffet, fordi andre kommunernes økonomiske problemer betyder, at det er nødvendigt at spare her i kommunen.

De kommende besparelser betyder blandt andet, at sparekniven bliver svunget over forskellige vækstpuljer.